Dapatkan Telefon Percuma Melalui Program Bantuan Makanan: Ketahui Langkah Demi Langkah

Dengan semua orang menghadapi kesulitan kewangan pada masa kini, terdapat program-program kerajaan yang boleh membantu anda bangun semula. Salah satunya ialah program setem makanan di Amerika Syarikat, yang membolehkan keluarga berpendapatan minimum untuk terus bersara.

Manfaat Program Setem Makan

Sebelum kita membincangkan cara untuk mendapatkan telefon percuma melalui program setem makan, apakah program ini sebenarnya?

ADVERTISEMENT
Dapatkan Telefon Percuma Melalui Program Bantuan Makanan: Ketahui Langkah Demi Langkah
Sumber Gambar: WIRED

Program setem makan adalah sebuah program kerajaan Amerika Syarikat yang membantu isi rumah berpendapatan rendah dengan memberikan dana melalui setem makan dan kini melalui kad debit.

Setem makan dan kad debit atau kad EBT ini boleh digunakan untuk membeli makanan di banyak kedai runcit di seluruh negara.

Terdapat banyak perkara yang boleh dilakukan dengan bantuan program setem makan ini.

ADVERTISEMENT

Mengurangkan Ketidaksempurnaan Makanan

Salah satu matlamat utama program cap makanan adalah untuk mengurangkan ketidaksempurnaan makanan di negara ini.

Semasa anda memohon program ini, keupayaan kewangan anda akan dikaji semula. Setelah diluluskan, anda akan menerima dana untuk membantu mengurangkan belanjawan anda dan keluarga sambil membolehkan anda membeli pilihan makanan yang lebih sihat.

Sokong Ekonomi Tempatan

Dengan membenarkan orang membeli makanan dan pelbagai barang lain, program stempel makanan membantu mengekalkan kekuatan ekonomi tempatan.

ADVERTISEMENT

Banyak penerima sering membeli-belah menggunakan kad EBT dan stempel makanan di kedai-kedai tempatan yang mendorong pertumbuhan ekonomi tempatan.

Kelayakan untuk Program Bantuan Lain

Menjadi penerima program berkeping makanan juga membolehkan anda layak untuk pelbagai program bantuan kerajaan lain. Ini termasuk perkhidmatan telefon percuma dan sambungan internet.

Program bantuan ini membolehkan anda bangun semula dengan memberi anda sumber yang diperlukan untuk mencari pekerjaan atau menjana pendapatan.

Keperluan untuk Dapat Telefon Percuma dengan Bantuan Makanan

Jika anda tahu bagaimana untuk memohon program bantuan makanan, anda boleh mendapatkan telefon percuma.

Dapatkan Telefon Percuma Melalui Program Bantuan Makanan: Ketahui Langkah Demi Langkah
Sumber Gambar: Majlis Kebangsaan bagi Orang Tua

Untuk menerima telefon percuma anda, anda perlu layak untuk program bantuan makanan atau salah satu daripada banyak program bantuan kerajaan lain.

Periksa keperluan memohon program-program ini dan dapatkan telefon percuma anda.

Mendaftar dalam Program SNAP

SNAP atau Program Bantuan Makanan Tambahan merupakan label baru bagi program cap jari makanan. Program bantuan kerajaan ini menyediakan bantuan makanan dan kewangan kepada calon yang layak.

Anda boleh menjadi calon yang layak jika pendapatan anda di bawah 135% Garis Panduan Kemiskinan Persekutuan.

Mengapa Anda Perlu Mendapatkan Telefon Percuma

Pada zaman ini, telefon mudah alih adalah salah satu perkakas elektronik yang paling penting. Peranti ini membolehkan anda membuat panggilan atau menghantar mesej.

Ia juga membolehkan anda menyambung ke internet untuk mencari pekerjaan secara dalam talian agar anda boleh mula mendapat pendapatan dan bangun semula dari keterpurukan. Telefon adalah penting untuk menguruskan janji temu dan jadual temuduga apabila anda keluar dan memohon pekerjaan.

Ia juga digunakan untuk mengekalkan hubungan dalam lingkaran sosial anda dan membantu anda mendapat pemberitahuan daripada program bantuan kerajaan.

Langkah-Langkah dalam Memohon Program Food Stamps dan Mendapatkan Telefon Percuma

Jika anda ingin mendapatkan telefon percuma melalui program food stamps, anda perlu mengikuti langkah-langkah tertentu dengan tepat.

Dapatkan Telefon Percuma Melalui Program Bantuan Makanan: Ketahui Langkah Demi Langkah
Sumber Gambar: Marca

Langkah-langkah ini mungkin kelihatan sedikit rumit pada mulanya, tetapi apabila anda mengikutinya, anda pasti akan mendapatkan telefon percuma anda dengan segera.

Langkah 1

Memohon untuk program cap makanan atau SNAP. Ini akan menjadi langkah pertama dalam mendapatkan telefon percuma anda.

Pertama, pastikan bahawa anda layak untuk mendapat faedah SNAP. Setelah anda diberikan kad EBT anda, anda boleh meneruskan ke langkah seterusnya.

Langkah 2

Kaji dan semak semua penyedia perkhidmatan telefon bimbit di kawasan anda. Di Amerika Syarikat, beberapa penyedia perkhidmatan menawarkan telefon percuma apabila anda mendaftar untuk program lain yang dipanggil program Lifeline.

Program Lifeline berfungsi bersama dengan program Stamps Makanan, jadi anda boleh mendapat bantuan sepenuhnya dengan memiliki telefon percuma dan perkhidmatan.

Langkah 3

Periksa kelayakan anda dengan faedah SNAP dan program Lifeline. Hubungi pekerja sosial anda dan lihat sama ada anda layak untuk kedua-dua program sebelum memohon.

Setelah anda disahkan, terus memohon untuk program Lifeline melalui pembekal perkhidmatan yang anda pilih.

Langkah 4

Anda boleh memohon secara dalam talian, melalui telefon, atau secara persendirian. Berikan dokumen yang diperlukan untuk membuktikan bahawa anda benar-benar layak untuk program tersebut dan telefon dan perkhidmatan percuma.

Dokumen-dokumen ini termasuk kad SNAP anda, dokumen pendapatan, dan banyak lagi. Hantar permohonan anda dan tunggu panggilan mereka selepas semakan dilakukan.

Langkah 5

Ia akan mengambil sedikit masa sebelum mereka menghubungi anda sekali lagi dengan berita baik. Jika dipilih, telefon baru anda akan dihantar ke alamat yang anda guna semasa permohonan.

Anda sepatutnya menerima telefon baru anda dalam beberapa hari akan datang, dan anda boleh mulakan menggunakannya untuk kekal berhubung atau menggunakan untuk membantu anda dengan aplikasi kerja anda.

Kesimpulan

Mempunyai telefon percuma sentiasa merupakan bahagian penting dunia masa kini, terutamanya jika anda ingin bangun semula selepas menghadapi masalah kewangan.

Untungnya, kerajaan Amerika Syarikat telah menyediakan beberapa program bantuan terbaik bagi kita, seperti program cap makanan, yang membantu kita mampu membeli makanan dan mendapat telefon percuma untuk berhubung dengan orang tersayang.

Terus manfaatkan program ini untuk mendapatkan telefon percuma!