Få en gratis mobiltelefon genom matkupongsprogrammet: Lär dig steg-för-steg

Med många som kämpar ekonomiskt nuförtiden finns det regeringsprogram som kan hjälpa dig komma på fötter igen. Ett av dessa är matkupongsprogrammet i USA, som gör det möjligt för familjer med låga inkomster att klara sig ekonomiskt.

Matkupongsprogrammet gör det möjligt för kvalificerade individer och familjer att ha råd med grundläggande behov såsom mat och kommunikation, inklusive en mobiltelefon. Ja, du kan köpa en ny telefon gratis med matkupongsprogrammet.

ADVERTISEMENT

Om du är intresserad av att lära dig vad det handlar om och hur du kan få en gratis telefon med matkupongsprogrammet, kolla in hela artikeln nedan för att lära dig mer.

Få en gratis mobiltelefon genom matkupongsprogrammet: Lär dig steg-för-steg
Källa till bild: LinkedIn

Fördelar med matmärken

Innan vi diskuterar hur man kan få en gratis telefon genom matmärkenprogrammet, vad handlar programmet om egentligen?

Få en gratis mobiltelefon genom matkupongsprogrammet: Lär dig steg-för-steg
Bildkälla: WIRED

Matmärkenprogrammet är ett amerikanskt regeringsprogram som hjälper hushåll med låg inkomst genom att ge dem medel genom matmärken och numera även genom betalkort.

ADVERTISEMENT

Dessa matmärken och betalkort eller EBT-kort kan användas för att köpa mat i många livsmedelsbutiker över hela landet.

Det finns fortfarande så många saker som du kan göra med hjälp av matmärkenprogrammet.

Minska Matosäkerheten

Ett av de främsta målen med matkupongernas program är att minska matosäkerheten i landet.

ADVERTISEMENT

När du ansöker om programmet kommer din ekonomiska kapacitet att granskas. När du blir godkänd kommer du att få medel för att hjälpa till att sträcka din och din familjs budget samtidigt som du har råd med hälsosammare matval.

Stöd den lokala ekonomin

Genom att tillåta människor att ha råd att köpa mat och många andra varor, hjälper matkupongprogrammet till att hålla den lokala ekonomin stark.

Många mottagare handlar ofta med sina EBT-kort och matkuponger i lokala affärer vilket främjar den lokala ekonomin.

Programmet ger dig medel att köpa mat och andra varor på bondens marknader och många andra handlare och etableringar.

Kvalificering för andra hjälpprogram

Att bli mottagare av matkupongprogrammet kvalificerar dig också för många andra statliga hjälpprogram. Dessa inkluderar gratis telefontjänster och en internetanslutning.

Dessa hjälpprogram ger dig resurserna du behöver för att antingen hitta ett jobb eller tjäna en inkomst för att komma på fötter igen.

Krav för att få en gratis telefon med matkuponger

Om du vet hur man ansöker om matkupongsprogrammet kan du få en gratis telefon.

Få en gratis mobiltelefon genom matkupongsprogrammet: Lär dig steg-för-steg
Bildkälla: National Council on Aging

För att få din gratis telefon måste du först vara berättigad till matkupongsprogrammet eller ett av många andra statliga biståndsprogram.

Kolla in kraven för att ansöka om dessa program och få din gratis telefon.

Anmäl dig till SNAP

SNAP eller Supplemental Nutrition Assistance Program är den nya benämningen för matmärkenprogrammet. Det här regeringsstödet ger mat- och ekonomiskt stöd till behöriga kandidater.

Du kan bli en behörig kandidat om du har en inkomst under 135% av de federala fattigdomsriktlinjerna.

Varför du bör skaffa en gratis mobiltelefon

Nuförtiden är en mobiltelefon en av de viktigaste elektroniska prylarna. Enheten gör det möjligt för dig att ringa samtal eller skicka meddelanden.

Den låter dig även ansluta till internet för att hitta jobb online så att du kan börja tjäna inkomst och komma på fötterna. En telefon är avgörande för att hantera dina möten och scheman för intervjuer när du ger dig ut och ansöker om jobb.

Den används också för att behålla din uppkoppling inom din sociala krets och för att hjälpa dig att bli informerad av regeringens biståndsprogram.

Steg för att ansöka om matkuponger och få en gratis telefon

Om du vill få en gratis telefon genom matkupongprogrammet behöver du följa vissa steg noggrant.

Få en gratis mobiltelefon genom matkupongsprogrammet: Lär dig steg-för-steg
Bildkälla: Marca

De här stegen kan verka lite komplicerade till att börja med, men när du följer dem kommer du säkert att få din gratis telefon på nolltid.

Steg 1

Ansök om matmarknadsprogrammet eller SNAP. Detta kommer att vara det första steget för att få din gratis telefon.

Först och främst, se till att du är berättigad till SNAP-förmånerna. När du har beviljats ditt EBT-kort kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 2

Gör forskning och kolla upp alla mobiltelefontjänstleverantörer i ditt område. I USA erbjuder flera tjänsteleverantörer telefoner gratis när du registrerar dig för ett annat program som kallas Lifeline-programmet.

Lifeline-programmet fungerar i samband med matfrimärkesprogrammet, så att du kan få full assistans med att ha en gratis telefon och tjänst.

Steg 3

Verifiera din berättigande till både SNAP-förmåner och Lifeline-programmet. Ring din socialarbetare och se om du kvalificerar dig för båda programmen innan du ansöker.

När du har verifierats, fortsätt att ansöka om Lifeline-programmet via den valda tjänsteleverantören.

Steg 4

Du kan ansöka online, över telefon eller personligen. Lämna in de nödvändiga dokumenten för att bevisa att du verkligen är kvalificerad för programmet och den kostnadsfria telefonen och tjänsten.

Dessa dokument inkluderar ditt SNAP-kort, inkomstdokument och många fler. Skicka in din ansökan och vänta på deras samtal efter granskningen.

Steg 5

Det kommer att ta lite tid innan de kontaktar dig igen med de goda nyheterna. Om du blir utvald borde din nya telefon skickas till den adress du använde under din ansökan.

Du borde få din nya telefon inom de närmaste dagarna, och du kan börja använda den för att hålla kontakten eller använda den för att hjälpa dig med dina arbetsansökningar.

Slutsats

Att ha en gratis telefon är alltid en viktig del av dagens värld, särskilt om du vill komma på fötterna igen efter en ekonomisk kamp.

Som tur är har den amerikanska regeringen försett oss med några av de bästa assistansprogrammen, som matfrimärkesprogrammet, vilket hjälper oss att ha mat på bordet och en gratis telefon för att hålla kontakten med våra nära och kära.

Nyttja detta program nu för att få en gratis telefon!